Rychlý oběd s nádechem Itálie

 Jednoduchý a rychlý oběd, na který stačí pár surovin a výsledek je velmi dobrý.

Do receptu patří italská pancetta, tu jsem ale momentálně doma neměla, tak jsem ji nahradila šunkou. 

S pancettou by to ale určitě chutnalo ještě lépe, takže příště koupím.

Vaječné těstoviny uvaříme podle návodu. Scedíme ale pár lžic vody si necháme. Na pánvi na olivovém oleji osmahneme nakrájenou pancettu ( šunku), sušená rajčata, přidala jsem i trochu rozmarýnu a dáme stranou. Poté do pánve přidáme uvařené těstoviny, jeden kelímek ricotty a vodu z těstovin podle potřeby. Ještě osolíme, opepříme a vše promícháme. Na talíři zasypeme parmazánem. 




Komentáře

  1. Verunko, Itálii kdykoli. Je to většinou jednoduché vaření založené na kvalitě surovin. Miluji to!
    Přeji krásný den. Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Těstoviny se sušenými rajčaty jsou častým společníkem mé práce z domova - je to rychlé. Většinou přidává ještě to, co lednice dala (třeba zbytek klobásy nebo cukety). Ricotu jsem ještě nepřidávala - moc ji nekupuji, takže v lednici nezbývá. Ale asi si ji někdy cíleně koupím, abych to vyzkoušela.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky