Skořicoví šneci
Tyto šneky pečeme celkem často - hlavně na podzim a teď o víkendu jsme si na ně zase vzpomněli a pochutnali si. V receptu je sušené droždí, se kterým pracuji raději než s klasickým a z jedné dávky mám většinou 6-7 kousků. Tentokrát jsem vyměnila klasickou hladkou mouku za hladkou špaldovou a taky to bylo fajn :-)
Recept na skořicové šneky
Těsto:
250g hladké mouky
30g cukru moučka
140ml vlažného mléka
1 malé vejce S
špetka soli
1ČL sušeného droždí
30ml oleje
Náplň:
40g rozpuštěného másla
40g třtinového cukru
1 PL skořice
Poleva: 1PL žervé, 1ČL citronové šťávy, 1ČL cukru, 1PL smetany
Postup: Smícháme mouku, cukr, špetku soli a následně přidáme vejce, vlažné mléko a sušené droždí. Krátce promícháme (nejlépe 1min v robotu) a následně přidáme olej. Těsto poté necháme zpracovávat 10 min. Zpracované těsto přikryjeme potravinovou fólií a necháme kynout na teplém místě (ideál 30°C) 1 hodinu. Vykynuté těsto opravdu jen lehce pomoučíme (cca 1ČL mouky) a rozválíme do tvaru obdélníku. Rozválené těsto potřeme náplní z másla, cukru a skořice a rozkrájíme na 6 až 8 pruhů, které zabalíme do tvaru rolky. Rolky poté vyskládáme do pekáčku, opět zakryjeme potravinovou fólií a necháme ještě 30 min dokynout. Poté dáme péct do předem vyhřáté trouby na 160°C/30 minut. Ještě horké rolky potřeme smíchanou polevou.
![]() |
Dobrou chuť 👌 |
Vypadají k nakousnutí
OdpovědětVymazatDěkuji :-) a chutnají taky moc dobře :-)
VymazatJá zrovna přemýšlím, co bych tak zbodla k odpolednímu kafíčku a tady na mě vykouknou šnečci :) Doma jsem je ještě nikdy nedělala, nerada dělám s kynutým těstem právě, párkrát mě zradil kvásek. S tím sušeným droždím by to asi mohlo klapnout, možná se odhodlám. Děkuji a hezkou neděli.
OdpovědětVymazat