Výborný irský Colcannon

 Protože ráda zkouším nové recepty a irská kuchyně se mi moc zamlouvá, vyzkoušela jsem typický irský recept na brambory s kapustou.  Nic dietního to ovšem není, zato ta chuť je úžasná 👌


Recept :

1 kg brambor (varný typ B nebo C)

Sůl & pepř

½ velké hlávky kapusty

1 svazek jarní cibulky nebo 1 velký pórek

75 g másla + k podávání

2 stroužky česneku

250 ml smetany či plnotučného mléka




Postup

Brambory oloupejte, nakrájejte na kostky a v osolené vodě uvařte doměkka. Kapustu rozčtvrťte, vyřízněte středový košťál a nakrájejte na tenké proužky. Jarní cibulku pokrájejte na kolečka a česnek nasekejte.

Kapustu asi 5 minut opékejte na másle, ke konci dost osolte. Přidejte jarní cibulku a restujte další 3 minuty. Když je zelenina na skus měkká a zlatavě opečená, vmíchejte česnek, nechte pár vteřin rozvonět a pořádně opepřete čerstvě mletým pepřem.

Uvařené brambory sceďte, vraťte do hrnce, rozšťouchejte a vmíchejte ohřátou smetanu a opečenou zeleninu. Podávejte hojně přelité dalším máslem jen tak nebo s opečenými bílými klobáskami, slaninou či strouhaným čedarem. 




Komentáře

Oblíbené příspěvky