Výborný irský Colcannon
Protože ráda zkouším nové recepty a irská kuchyně se mi moc zamlouvá, vyzkoušela jsem typický irský recept na brambory s kapustou. Nic dietního to ovšem není, zato ta chuť je úžasná 👌
Recept :
1 kg brambor (varný typ B nebo C)
Sůl & pepř
½ velké hlávky kapusty
1 svazek jarní cibulky nebo 1 velký pórek
75 g másla + k podávání
2 stroužky česneku
250 ml smetany či plnotučného mléka
Postup
Brambory oloupejte, nakrájejte na kostky a v osolené vodě uvařte doměkka. Kapustu rozčtvrťte, vyřízněte středový košťál a nakrájejte na tenké proužky. Jarní cibulku pokrájejte na kolečka a česnek nasekejte.
Kapustu asi 5 minut opékejte na másle, ke konci dost osolte. Přidejte jarní cibulku a restujte další 3 minuty. Když je zelenina na skus měkká a zlatavě opečená, vmíchejte česnek, nechte pár vteřin rozvonět a pořádně opepřete čerstvě mletým pepřem.
Uvařené brambory sceďte, vraťte do hrnce, rozšťouchejte a vmíchejte ohřátou smetanu a opečenou zeleninu. Podávejte hojně přelité dalším máslem jen tak nebo s opečenými bílými klobáskami, slaninou či strouhaným čedarem.
Komentáře
Okomentovat