Mandlová srdíčka - Valentýn se blíží :-)
Valentýn sice nijak zvlášť neslavíme ale aspoň mám příležitost zase něco sladkého upéct.
Mandlová srdíčka jsem pekla i na Vánoce a těsto je jemnější než linecké...a na zobání ke kávě ideální :-)
Slepovala jsem je šípkovou marmeládou, která nám moc chutná, je pikantnější ale není moc kyselá.
Těsto na mandlová srdíčka :
200g hladké mouky
80g jemně mletých mandlí
70g moučkového cukru
150g másla
1 žloutek
1 vanilkový cukr
Vypracujeme těsto a necháme chvíli odležet v lednici.
Pečeme na 170 C cca 6 minut.
Zdobila jsem bílkovou polevou obarvenou gelovou potravinářskou barvou a posypala rozdrcenými lyofilizovanými jahodami a nasekanými pistáciemi.
Vypadají krásně. Mám tu zbytek mandlové mouky od Vánoc, tak ji na to možná využiju.... Díky za inspiraci
OdpovědětVymazat