Mandlová srdíčka - Valentýn se blíží :-)

 Valentýn sice nijak zvlášť neslavíme ale aspoň mám příležitost zase něco sladkého upéct. 

Mandlová srdíčka jsem pekla i na Vánoce a těsto je jemnější než linecké...a na zobání ke kávě ideální :-)

Slepovala jsem je šípkovou marmeládou, která nám moc chutná, je pikantnější ale není moc kyselá.


Těsto na mandlová srdíčka :

200g hladké mouky

80g jemně mletých mandlí

70g moučkového cukru

150g másla

1 žloutek

1 vanilkový cukr

Vypracujeme těsto a necháme chvíli odležet v lednici.

Pečeme na 170 C cca 6 minut. 

Zdobila jsem bílkovou polevou obarvenou gelovou potravinářskou barvou a posypala rozdrcenými lyofilizovanými jahodami a nasekanými pistáciemi.




Komentáře

  1. Vypadají krásně. Mám tu zbytek mandlové mouky od Vánoc, tak ji na to možná využiju.... Díky za inspiraci

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky