Skořicoví šneci
Tyto šneky pečeme celkem často - hlavně na podzim a teď o víkendu jsme si na ně zase vzpomněli a pochutnali si. V receptu je sušené droždí, se kterým pracuji raději než s klasickým a z jedné dávky mám většinou 6-7 kousků. Tentokrát jsem vyměnila klasickou hladkou mouku za hladkou špaldovou a taky to bylo fajn :-) Recept na skořicové šneky Těsto: 250g hladké mouky 30g cukru moučka 140ml vlažného mléka 1 malé vejce S špetka soli 1ČL sušeného droždí 30ml oleje Náplň: 40g rozpuštěného másla 40g třtinového cukru 1 PL skořice Poleva: 1PL žervé, 1ČL citronové šťávy, 1ČL cukru, 1PL smetany Postup: Smícháme mouku, cukr, špetku soli a následně přidáme vejce, vlažné mléko a sušené droždí. Krátce promícháme (nejlépe 1min v robotu) a následně přidáme olej. Těsto poté necháme zpracovávat 10 min. Zpracované těsto přikryjeme potravinovou fólií a necháme kynout na teplém místě (ideál 30°C) 1 hodinu. Vykynuté těsto opravdu jen lehce pomo...